• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Európai felmérés B2C kereskedelmi vállalkozásoknak

Figyelmébe ajánljuk az ADR Point – Alternative Dispute Resolutions – B2C kereskedő vállalkozásokra vonatkozó, fogyasztói jogviták kezelésével kapcsolatos kérdőívét. 

Az ADR Point a fogyasztói jogviták rendezésének hivatalosan létrehozott uniós alternatív vitarendezési szerve, valamint a fogyasztókat és kereskedőket segítő alternatív vitarendezési technológia fejlesztésének központja. 

Szakmai elemzések szerint az elkövetkező években az e-kereskedelem jelentős mértékben fog növekedni, ami várhatóan a fogyasztói jogviták számát is nagy mértékben növelni fogja. Ebben az új környezetben a kereskedők előreláthatóan fokozottan figyelni fognak a fogyasztói bizalomra azáltal, hogy online rendszereket keresnek a fogyasztói panaszok gyorsabb, hatékonyabb és a lehető legalacsonyabb beruházási és működési költségekkel történő megoldására. 

A fent hivatkozott szerv kéri a vállalkozók felmérésben való részvételét annak tekitetében, hogy a B2C uniós kereskedők hogyan kezelik a fogyasztói jogvitákat. Ebből a célból az ADR Point készített egy anonim kérdőívet, amelynek kitöltése 2-3 percet vesz igénybe.  

A kérdőív kitöltésének határideje: 2024. június 15.  

A kérdőív angol nyelven érhető el és tölthető ki a következő linkre kattintva: SURVEY