• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

FELHÍVÁS

A fogyasztói érdekképviseleteket ellátó Pest vármegyei egyesületek felhívása békéltető testületi tagi pozíció betöltésére irányuló pályázat közzétételéről
(IM rendelet 10. § (1) bekezdés)

A Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: Fgytv.) 21. § (6) bekezdése valamint a békéltető testületi elnöki és tagsági feladat ellátására vonatkozó kiválasztási eljárás szabályairól és a békéltető testületi elnökök és tagok díjazásáról, képzéséről és a békéltető testületi alapvizsga szabályairól, valamint az online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén eljáró békéltető testületek kijelöléséről szóló 5/2023. (VI. 19.) IM rendelet (továbbiakban: IM rendelet) alapján felhívja a Pest Vármegyei Békéltető Testület illetékességi területén bejegyzett fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek figyelmét, (a továbbiakban: egyesület) hogy a pályázat keretében javaslatot tehetnek az Fgytv. 22. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott előírásoknak megfelelő személyek közül a békéltető testületi tagok egyharmadára.

Az egyesület által javasolt személy pályázatához a pályázónak mellékelnie kell az IM rendelet 3. § (1) bekezdésében előírt dokumentumok mellett az egyesület ajánlását, valamint a tagnak javasolt személy által tett elfogadó nyilatkozatot.

A békéltető testületi tagi pozíció betöltésére irányuló pályázati felhívás részleteiről bővebben itt tájékozódhatnak.