• pén. szept 29th, 2023

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Gazdaságpolitikai Fórum a PMKIK székházában

Dr. György László kormánybiztos 2023. augusztus 24-én Gazdaságpolitikai Fórumot tarott a PMKIK székházában.

A kormánybiztos 50 perces előadása során kitért a világgazdasági folyamatok alakulására és a magyar gazdaság teljesítményére. Részletesen elemezte az Európai Unió gazdasági helyzetét, a COVID válság és az energiaválság okozta kihívásokra és az Orosz-Ukrán háború magyar gazdaságot rendkívül hátrányosan érintő fejleményeire.

Beszélt a magyarországi infláció összetevőiről és megpróbált útmutatást adni a jelenlévők számára a közeljövőben várható gazdasági és pénzügyi folyamatokról.

Az értékes előadás slide-i szinte önmagukért beszélnek és kormánybiztos úr engedélyével ezt most mindannyiunk közös tovább gondolására az alábbi linken keresztül közöljük.

Dr. György László
kormánybiztos
Nagy Elek
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

A PMKIK elnökségi ülésén nem véletlenül jelent meg Nagy Elek, a BKIK elnöke.

Elnök úr a BKIK elnökségének azon döntését ismertette, miszerint a BKIK elnöksége 10 millió forint összegű támogatást szavazott meg a kárpátaljai magyarság részére nyújtandó tartós élelmiszerek és tárgyi eszközök beszerzéséhez.

Nagy Elek elnök úr felszólalásában kiemelte, hogy döntésükben közre játszott a PMKIK eddigi ezirányú tevékenységének elismerése, amely különösen azért értékes, mert közvetlenül az arra rászorulókhoz juttatja el a segélyszállítmányokat.

Az elnökségi ülésen megjelent Gelb Sándor úr is, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki köszönettel nyugtázta a két kamara közös támogatási szándékát és az eddigiekhez hasonlóan vállalta a fogadó oldal megszervezését.

Humanitárius adomány

Dr. Dúl Udóné, a Gödöllői Coop Zrt. vezérigazgatója, elnökségünk tagja vállalta az élelmiszer szállítmány szakszerű és gyors elkészítését, míg Bánkeszi Lajos elnökségi tag, a közlekedési osztály elnöke, a kiszállítás biztosítását.

A gazdasági fórumot követően az elnökség folytatta munkáját, melynek keretében határozott a PMKIK kizárólagos tulajdonában álló nonprofit korlátolt felelősségű társaság új cégnevéről.

Gelb Sándor
Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara
Dr. Vereczkey Zoltán és Dr. Vincze Gábor
Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Az elnökségi ülésen a PMKIK Alapszabálya és Választási Szabályzata vonatkozásában – többek között – elfogadásra kerültek az Alaptörvény 2023. január 1. napjától hatályos rendelkezéseire figyelemmel szükséges technikai jellegű módosítások is.

Az ülésen hozott utolsó határozatával az elnökség jóváhagyta és a kamara küldöttgyűlése elé terjesztette a PMKIK módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt tagdíjfizetési szabályzatát, amely az önkéntes kamarai tagvállalkozások tagdíjfizetésének 2024. január 1-jétől hatályos rendjét szabályozza.