• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Tisztelt Vállalkozó / Vállalkozásvezető!

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2022. január 1. napján hatályba lépett rendelkezései alapján a 2022. január 1. napjától esedékessé váló kamarai hozzájárulást nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni. Kérjük, hogy befizetéseit az alábbi bankszámlaszámra szíveskedjen teljesíteni:

Gránit Bank Zrt.
12100011-10639683
Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni a gazdálkodó szervezet adószámát, illetve a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni.

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara tekintetében a befizetéseket továbbra is az alábbi bankszámlaszámra eszközölhetik:


Budapest Bank Zrt.
10102086-11571302-12000007

Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni a gazdálkodó szervezet adószámát, illetve a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a 2022. január 1-jét követően az MKIK által beszedett kamarai hozzájárulás 90 %-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a területi kamarai hálózathoz kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Önök részére is nyújt. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja, semmilyen mértékben nem gyengíti a területi kamarák pénzügyi önállóságát.

Végezetül engedje meg, hogy 2023-ra eredményes üzleti tevékenységet kívánjunk, remélve, hogy ehhez a kamara által végzett tevékenység is hozzá fog tudni járulni.

Üdvözlettel:
Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi
Kereskedelmi és Iparkamara