• ked. ápr 16th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Kérdőív a GDPR tudatosság növelése céljából - NAIH

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az uniós elvárásoknak megfelelően, kiemelt figyelmet fordít a magyarországi kis- és középvállalkozások adatvédelmi tudatosságának fejlesztésére, a gyakorlati problémák megoldására és megelőzésére.

Egy korábbi uniós projekt keretében 2019-20 között e célból külön információs vonalat működtetett és a beérkezett kérdések tapasztalatait is felhasználva részt vett egy kézikönyv összeállításában, mely letölthető honlapunkról:

A GDPR egyszerűen kis-és középvállalkozások számára

2024-ben a NAIH ismét szeretné a kkv-kat megszólítani, ezúttal kifejezetten a szépség- és egészségiparban működő mikrovállalkozásokra fókuszálva és ehhez összeállított két rövid kérdőívet.

A válaszadás hangsúlyozottan anonim, a felmérés során személyes adatok kezelésére nem kerül sor, ugyanakkor az érintettek részéről történő minél nagyobb számban történő válaszadás elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy fény derüljön a problémákra és arra, hogy az adatvédelmi hatóság miben és hogyan tud hatékony segítséget nyújtani számukra. A válaszokat 2024. április 10. napjáig van lehetőség megküldeni az alábbi kérdőív(ek) kitöltésével.

A kérdőívek elérhetők – külön a szépségipar és külön az egészségügyi szolgáltatásokra vonatozóan – az alábbi linkekre kattintva:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/adatvedelem-a-szepsegiparban

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/adatvedelem-az-egeszsegugyi-szolgaltatoknal