• pén. febr 23rd, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Szakma Sztár Fesztivál 2022

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2022. április 25-27. között rendezte meg a 15. Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo Vásárközpont pavilonjaiban, közel 15.000 látogató részvétele mellett. Az előző évekhez hasonlóan, a rendezvény keretein belül tartották az országos szakmai versenyek döntőit is.

Az esemény jelentőségét kiemelte, hogy minden eddiginél több szakmával ismerkedhettek meg a diákok a rendezvényen. Összesen 86 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek.

A Szakma Sztár Fesztivál elsődleges célja, a szakképzés és a szakmák népszerűsítése, bemutatása, valamint a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása, illetve a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozásának elősegítése.

A látogatók az EuroSkills nemzeti válogatóit és a WorldSkills nemzetközi verseny szakmai bemutatóit is megtekinthették.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, valamint az Ipar 4.0 verseny díjazottjai mellett, elismerésben részesültek a határon túlról érkezett versenyzők is, akik a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus projektjeinek keretében, idén a 2022 cselekvő nemzet éve programhoz kapcsolódóan vettek részt a versenyeken.

Pest megyét illetően, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium tanulói végeztek dobogós helyeken. Gépgyártás-technológiai technikus szakmában I. és II. helyezést, Elektronikai technikus szakmában pedig III. helyezést érték el az Intézmény diákjai.

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara részéről gratulálunk a versenyen helyezést elért tanulóknak, illetve a felkészítő tanároknak.

https://www.flickr.com/photos/mkik/albums 

Fotók: MKIK