• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Tisztelt Vállalkozásvezető!
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úrasszony!
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

Tárgy: Felhívás segítségnyújtásra

Balogh István úr
Ukrajna magyarországi ügyvivője

Az Ukrajnát ért orosz katonai agresszió egy éves évfordulóján szomorúan kell megállapítanunk, hogy a szomszédunkban zajló háború közeljövőben történő befejezésére túl sok esély nem mutatkozik. Kamaránk az elsők között vett részt a menekültek megsegítésére és az otthon maradók támogatására irányuló humanitárius akciókban. Az elmúlt egy esztendő alatt a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködés biztosította azt, hogy minden szállítmány a címzettekhez célba ért, és azokat az igényeket, kéréseket volt hivatott kiszolgálni, amelyeket a kárpátaljai magyarság ott élő képviselői fogalmaztak meg az irányunkban. Mentek élelmiszerek, ruházati cikkek és használt, teljesen felújított, felszerelt mentőautók. Erőfeszítéseink eredményeképpen Balogh István, Ukrajna magyarországi ügyvivője 2022. november 9-én a kiemelkedő munkát végző karitatív szervezetek vezetői mellett a kamarák közül egyedül a PMKIK részére fejezte ki elismerését és kért meg arra, hogy a továbbiakban is folytassuk segítségnyújtásunkat.

Gelb Sándor és Kota György úr
Gelb Sándor és Kota György úr

 

Tisztelt Vállalkozásvezető!
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úrasszony!
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

A MUKIK elnöke, Gelb Sándor úr és ügyvezető igazgatója Kota György úr juttatta el hozzánk Bátyu település önkormányzatának kérését. Csatolmányként mellékelem azt a listát, amelyben döntő mértékben tisztítószerek, tartós élelmiszerek szerepelnek. Bátyu önkormányzata részére már összeállítottunk egy bútorokból (ágyak, matracok, ágyneműk, szekrények) álló adományt, amely lehetővé teszi számukra ideiglenes szálláshelyek kialakítását az Ukrajna keleti részeiből érkező belső menekültek számára. Szeretnénk minél előbb egy kamionban a teljes szállítmányt kijuttatni. Biztos vagyok benne, ahogy az eddigi akcióink is sikerrel zárultak, ez most sem fog másképp lezajlani.

Amennyiben támogatást kíván biztosítani a küldemény elindításához, az alábbiakat teheti:

  1. Pénzbeli támogatást nyújt ahhoz, hogy az élelmiszer szállítmányt megvásárolhassuk. Bankszámlaszámunk a következő:

10102086-11571302-09000007

  1. Amennyiben rendelkezik olyan áruféleséggel, amely a listán szerepel vagy ahhoz hasonló, és természetben tudja rendelkezésre bocsátani, akkor kérjük ezt jelezze a titkarsag@pmkik.hu e-mail címre „Kárpátaljai segítségnyújtás” megjelöléssel.
  1. Várjuk egy nemzetközi fuvarozással foglalkozó olyan fuvarozó cég jelentkezését, aki járatos a keleti piacokon, és a Törökbálint-Bátyu közötti fuvarfeladatot támogatásként teljesíteni tudja.

Természetesen fordítva is működik a dolog! Ha valakinek bármilyen más tárgyi felajánlása van, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megtaláljuk a fogadó oldalt.

Segítőkész együttműködését előre is köszönöm.

dr. Vereczkey Zoltán