• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

MEGYEI MUNKAERŐPIACI KEREKASZTAL
(MMK)

A Megyei Munkaerőpiaci Kerekasztal feladata Pest megye gazdasági fejlődési irányainak megismerése, és az ennek megfelelően alakuló jelenlegi, valamint a jövőben várható munkaerő piaci igények feltérképezése annak érdekében, hogy Pest megyében a szakképzési és felnőttképzési rendszer struktúrája minél inkább igazodjon a gazdasági fejlődés irányaihoz, a munkaerőpiaci igényekhez.

Kamaránknak ezirányú feladatai ellátásában segítséget nyújtanak a megye húzóágazataiból kiválasztott, a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozókból álló Ágazati munkacsoportok, valamint a Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal, amelynek tagjai a szakképzés, a kormányhivatal, az önkormányzat és a nagyvállalatok képviselői.

Az összegyűjtött információkat felhasználva figyelemmel kísérjük és értékeljük a szakképző intézményekre és fenntartókra lebontott, a középtávú képzési szerkezetre vonatkozó javaslatokban meghatározott képzési irányok megvalósítását, különös tekintettel annak munkaerőpiaci hasznosulására. Ennek megfelelően a PMKIK feladata Pest megye vonatkozásában a szakképzésre vonatkozó fenntartói megállapodásokban bekövetkező változások nyomon követése, felülvizsgálata és véleményezése.

Rendezvények, fórumok szervezésével, megyei vonatkozású elemzések, kutatások bemutatásával, törekszünk arra, hogy hidat képezzünk a gazdaság jelenlegi és leendő szereplői között.