• vas. jún 16th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

TÁJÉKOZTATÁS AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSÁRÓL, MŰKÖDÉSÉRŐL

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény módosulása következtében 2020. július 1. napjától a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, a képesítéshez, valamint a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről [3/A.§ (4) bekezdés].

A jogszabályváltozás következtében Pest megyei illetékesség alapján várjuk tehát mindazon érdeklődők megkeresését az alábbi elérhetőségeken, akik egyéni vállalkozást kívánnak alapítani, vagy a már működő vállalkozásuk tekintetében szeretnének valamely módosítást eszközölni.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy fent hivatkozott törvény, illetve az egyéni vállalkozók nyilvántartásával összefüggő részletszabályokról szóló 254/2018. (XII.18.) Korm. rendelet értelmében 2020. július 1-ei hatállyal a Belügyminisztérium – az egyéni vállalkozók nyilvántartásának vezetésével összefüggő valamennyi – hatáskörét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vette át.

Nem változott, így az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden keresztül jelenthetik be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: a tevékenység  megkezdését, az adatváltozás bejelentését, a szünetelést, a szünetelés utáni folytatást és a tevékenység megszüntetését.

Honlapunkon a Vállalkozói Kisokos menüpont alatt az egyéni vállalkozás indításával kapcsolatos információkról tájékozódhat.

EGYÉNI VÁLLALKOZÓKRA VONATKOTÓ TÁJÉKOZTATÓK

Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 36/2011. (XII. 23.) KIM rendelet módosítás

ÖVTJ bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 36_2011. (XII. 23.) KIM rendelet módosítás
LETÖLTÉS

Tájékoztató bérmunkában végzett tevékenységek besorolásáról


Tájékoztató bérmunkában végzett tevékenységek besorolásáról
LETÖLTÉS

2024. évre vonatkozó egyéni vállalkozói hatósági ellenőrzésekről szóló országos ellenőrzési terv

2024. évre vonatkozó egyéni vállalkozói hatósági ellenőrzésekről szóló országos ellenőrzési terv
LETÖLTÉS

Adózási mód változtatása egyéni vállalkozó esetében
03 Az egyéni vállalkozók szja- és járulékkötelezettsége 20230810
LETÖLTÉS
Egyéni vállalkozókat érintő adóügyi változások
Egyéni vállalkozókat érintő adóügyi változások
LETÖLTÉS