Üdvözöljük megújult weboldalunkon!
A PMKIK Élelmiszeripari szakmai csoportjának elnöke, Szabolcs Péter felkérésre került a Nemzeti Agrárgazdaság Kamarán belül megalakuló ún. „Mentes” munkacsoport megalakítására és megszervezésére, amely a különféle élelmiszer érzékenységgel, élelmiszer-allergiával, illetve élelmiszer-intoleranciával élő emberek számára kíván a jövőben egyre bővülő lehetőségekkel szolgálni az általuk is biztonsággal fogyasztható élelmiszerek vonatkozásában.
A felkérést megelőzően került sor a Szabolcs Péter kezdeményezésére és társszervezésében, a Magyarok Kenyere program keretében meghirdetésre került II. Gluténmentes kenyér és péksütemény versenyre dr. Nagy István agrárminiszter védnöksége alatt. A versenyre több, mint 30 gluténmentes termék került nevezésre különféle kategóriákban, amelyek közül a legjobbak a Nemzeti Agrárgazdaság Kamarában kerültek díjazásra 2023. október 18-án.
Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a Szabolcs Péter által vezetett Amurex GM Hungária Kft. és a Hunorganic Kft. által közösen benyújtott „Gluténmentes Cöli cirok cipó” termék innováció pályázata az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, vagyis az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Díj pályázat I. helyezését érdemelte ki.
Gratulálunk Szabolcs Péternek mind a díjhoz, mind pedig a felkéréshez, további eredményes munkájához sok sikert kívánunk!
TEÁOR számok 2025-ös változásával kapcsolatos gyakorlati teendők
Mérlegelő magazin műsorainkat az alábbi oldalon tekintheti meg.
A pmkik.hu weboldalon munkamenet sütiket, használatot támogató sütiket és marketing célú sütiket használunk.
A hozzájáruláson alapuló sütik használatához az Ön beleegyezését kérjük, melyhez kérjük kattintson az „Elfogadom” gombra. Hozzájárulását megtagadhatja az „Elutasítom” gombra kattintással. A „Beállítások” gombra kattintással testre szabhatja a sütik használatát. A sütikről, az általuk kezelt személyes adatokról, továbbá a korábban adott hozzájárulás visszavonásáról szóló bővebb információkért kérjük olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat.