• vas. máj 19th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Támogatott külföldi üzleti delegációk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik támogatott részvétellel az alábbi külföldi üzleti delegációkra jelentkezni.

A delegációban való részvétel – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – esélyt teremt különböző országok vállalkozóival való együttműködési lehetőségek feltérképezésére, valamint az adott ország üzleti környezetének megismerésére. A külföldi rendezvények programpontjairól, a támogatott részvétel feltételeiről, valamint a jelentkező oldaláról felmerülő költségekről részletes információt az adott program bemutató anyagában találnak.

A részvétel a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásból való finanszírozásával valósul meg.

FONTOS!

A jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MKIK dönt. A jelentkezőket a döntésről az MKIK fogja értesíteni.

A külföldi delegációban való támogatott részvételre elsősorban azon gazdálkodó szervezetek jelentkezését várják, amelyek lemaradó járásokként azonosított térségekben – Pest Vármegyei vonatkozásában a Nagykátai, Nagykőrösi, Ceglédi, Szobi, Dabasi, Aszódi és Ráckevei járásban – székhellyel rendelkeznek.

Üzleti delegáció Németországba
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

2024.június 18-20. – München
(Jelentkezési határidő: 2024. április 19.)

Tisztelt Vállalkozás!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 18-20. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Németországba, Münchenbe. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a német üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz a The smarter E Europe nemzetközi energiaipari szakvásáron. Ezen felül a tervek között szerepel egy bajor partnerszervezet meglátogatása, illetve egy üzleti fórum szervezése is.

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódási lehetőség Bajorország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás a The smarter E Europe nemzetközi energiaipari szakvásáron,
 • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára:

o    szállástámogatás cégenként egy fő részére a két éjszakára egyágyas szobában reggelivel,

o    belépőjegy a vásárra egy napra egy fő számára cégenként,

o    kinti transzfer a hotel és a szakmai programok helyszínei között max. 2 fő számára cégenként – a transzfert csak a mellékletben megjelölt repülőjáratokhoz, a későbbiekben meghatározott hotelhez és a közös szakmai programokhoz biztosítjuk.

A The smarter E Europe 2024 szakvásárról röviden

A 2024. június 18-21. között megrendezésre kerülő The smarter E Europe Európa legnagyobb energiaipari platformja, melynek fókuszában a megújuló energiák, a fenntartható energiaellátás, az energiaipar decentralizációja és digitalizálása, valamint a villamosipari-, hőenergetikai- és közlekedési szektorok ágazatközi megoldásai állnak. A The smarter E Europe az Intersolar Europe, az ees Europe, a Power2Drive Europe és az EM-Power Europe kiállításokat fogja össze 2800 kiállítóval, széles körű kísérőprogramokkal és négy konferenciával.

Az Intersolar Europe-on a napenergiaipar vezető beszállítói, gyártói, forgalmazói és start-upjai mutatják be a globális trendeket és újításokat.

Az ees Europe Európa legnagyobb kiállítása, mely az akkumulátorokra és az energiatároló rendszerekre fókuszál. A középpontban a megújuló energiák tárolására szolgáló jövőorientált megoldások, mint például a hidrogén és a power-to-gas technológiák állnak.

A Power2Drive Europe a töltési infrastruktúra és az e-mobilitás nemzetközi kiállítása, mely a tiszta közlekedés széles skáláját mutatja be.

Az EM-Power Europe középpontjában az energia intelligens felhasználása áll az építőiparban és az iparban, mely magába foglalja az intelligens hálózatokat és a megújuló energiák integrációját, valamint a hálózati infrastruktúrát és a rendszerszolgáltatásokat is.

Kiemelt energetikai szektorok

A delegációba a Németország iránt érdeklődő, alábbi területeken tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várják:

 • fotovoltaikus ipar;
 • napkollektoros hőtermelés;
 • energiatároló rendszerek, energiatárolási technológiák;
 • hidrogén és power-to-gas;
 • akkumulátorgyártási technológiák,
 • gép- és üzemépítés; elektromos járműellátó berendezések;
 • töltési infrastruktúra; elektromos járművek (BEV, PHEV);
 • EV akkumulátor-technológia;
 • EV rendszer és gyártás;
 • hidrogénalapú mobilitás;
 • mobilitási szolgáltatások;
 • intelligens hálózatok és a megújuló energiák integrációja,
 • villamosenergia-kereskedelem és -forgalmazás;
 • smart city;
 • energiagazdálkodás és épületautomatizálás;
 • decentralizált és megújuló energiaellátás;
 • kereskedelmi és ipari energiaszolgáltatások.

Tervezett szakmai és üzleti programok

 • Tájékoztató rendezvény a bajor gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Szakmai szervezetek meglátogatása. (egyeztetés alatt)
 • Vásárlátogatás a The smarter E Europe energiaipari szakvásáron.

A jelentkezők a részletes szakmai programról a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol/német, magyar tolmácsolás nincs biztosítva.

Szervezők

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Müncheni Főkonzulátusával.

A támogatott részvétel feltételei

 • a magyaroroszági bejegyzésű kis- és középvállalkozás a fent megjelölt kiemelt szektorok valamelyikében tevékenykedik,
 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol/német nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges az alábbi dokumentumok hiánytalan és megfelelő minőségben történő kitöltése és megküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat,
 • a megjelölt szektorokban tevékenykedő vállalkozások esetében az MKIK fizeti egy fő számára a két éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában), a vásári belépőjegyet egy napra és a kinti transzfereket,
 • egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és megküldése.
 • A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás- és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

Várható költségek

 • a kiutazás költségei saját gépkocsival, vonattal vagy repülővel (a repülőjegy az út meghirdetésekor kb. 213 200 Ft/fő, mely ár a szabad helyek függvényében változhat),
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel, valamint a vásári belépőjegy.

Költségvállalási nyilatkozat

A szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele az alább letölthető költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.

Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás két éjszakára reggelivel) és a vásári belépőjegy költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által végzett, személyes adatokra vonatozó adatkezelés az MKIK Adatkezelési Tájékoztatójában meghatározottak és a hatályos jogszabályok szerint valósul meg. Az MKIK Adatkezelési Tájékoztatója az MKIK honlapján elérhető:

https://mkik.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Jelentkezés módja

Az alábbiakban felsorolt három melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos@mkik.hu e-mail címre:

Jelentkezési határidő: 2024. április 19.

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadják be! Az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét!

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

Reök Miklós külpiaci koordinátor
E-mail: reok.miklos@mkik.hu

Telefon: +36 1 474 5117

Üzleti delegáció Lengyelországba
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

2024. június 4-7. – Poznan
(Jelentkezési határidő: 2024. április 15.)

Tisztelt Vállalkozás!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a lengyel üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz az ITM Industry Europe nemzetközi ipari szakvásáron, valamint a tervek között szerepel egy lengyel partnerszervezet meglátogatása is.

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódás Lengyelország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás az ITM Industry Europe nemzetközi ipari szakvásáron,
 • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára:

o       szállástámogatás cégenként egy fő részére három éjszakára egyágyas szobában reggelivel,

o       kinti transzfer a szálláshely és a szakmai programok helyszínei között biztosítunk max. 2 fő számára cégenként.

Az ITM Industry Europe szakvásárról röviden

A 2024. június 4-7. között megrendezésre kerülő ITM Industry Europe az egyik legnagyobb és legjelentősebb ipari vásár Európában, amely az Ipar 4.0 irányvonalai szerint mutatja be a globális trendeket, a géptechnológiai innováció fő eredményeit.

A világszínvonalú kiállítók és szakemberek képviseltetik magukat a kiállításon az ipari automatizálás, a kohászat és a fémmegmunkálás, a modern gépgyártás és innovatív technológiák területeiről.

Kiemelt szektorok

A delegációba a Lengyelország iránt érdeklődő, alább felsorolt területeken tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várják:

 • gépipar
 • autóipar
 • mezőgazdaság
 • élelmiszeripar
 • energiaipar
 • gyártás
 • fémipar
 • gyógyászat

Tervezett szakmai és üzleti programok

 • Tájékoztató rendezvény a lengyelországi gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Lengyelországi szakmai szervezetek látogatása, szakmai előadásokon való ingyenes részvétel.
 • Vásárlátogatás az ITM Industry Europe ipari szakvásáron.

A részletes szakmai programról a jelentkezők a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolás nincs biztosítva.

Szervezők

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Varsói Nagykövetségével.

A támogatott részvétel feltételei!

 • magyarországi bejegyzésű kis- és középvállalkozás, mely a fent megjelölt kiemelt szektorok valamelyikében tevékenykedik,
 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum hiánytalan, megfelelő minőségben történő kitöltése és megküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat,
 • a megjelölt szektorokban tevékenykedő vállalkozások esetében az MKIK fizeti egy fő számára a három éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
 • cégenként egy fő jelentkezését várják, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése,
 • a kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben meghatározott szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik,
 • az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása céljából a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és az MKIK által a későbbiekben meghatározott hotelben szállnak meg. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás- és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket!

Várható költségek

 • a repülőjegy, ill. egyéb kiutazási módok költségei,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel.

Költségvállalási nyilatkozat

A szállásköltség támogatásának feltétele az alább letölthető költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.

Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás három éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által végzett, személyes adatokra vonatozó adatkezelés az MKIK Adatkezelési Tájékoztatójában meghatározottak és a hatályos jogszabályok szerint valósul meg. Az MKIK Adatkezelési Tájékoztatója az MKIK honlapján elérhető:

https://mkik.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Jelentkezés módja

Az alábbiakban felsorolt három melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos@mkik.hu e-mail címre:

Jelentkezési határidő: 2024. április 15.

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadják be! Az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét!

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

Reök Miklós külpiaci koordinátor
E-mail: reok.miklos@mkik.hu
Telefon: +36 1 474 5117

Üzleti delegáció Dél-Koreába
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

2024. június 16-22. – Szöul
(Jelentkezési határidő: 2024. április 12.)

Tisztelt Vállalkozás!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 16-22. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szöulba, Dél-Koreába. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek és a koreai üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz a Smart Tech Korea technológiai szakvásáron. Ezenkívül a tervek között szerepel egy látogatással egybekötött üzleti fórum a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódási lehetőség Dél-Korea üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési és befektetési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás a Smart Tech Korea technológiai szakvásáron,
 • támogatott részvétel exportőr kis- és középvállalkozások számára:
  • szállástámogatás cégenként egy fő részére a négy éjszakára egyágyas szobában reggelivel,
  • kinti transzfer biztosítása a későbbiekben meghatározott hotel és a szakmai programok helyszínei között, max. 2 fő számára cégenként.

A Smart Tech Korea szakvásárról röviden

A 2024. június 19-21 között megrendezésre kerülő Smart Tech Korea egy háromnapos nemzetközi technológiai szakvásár Szöulban. A Smart Tech Korea vásár innovatív technológiákra fókuszál a következő kiemelt területekkel: 5G technológia, robotika, AI&Big Data, adatbiztonság, ezeken belül is a gyártási, forgalmazási, szállítási folyamatok optimalizálására szolgáló megoldások. 2023-ban több mint 350 kiállító és megközelítőleg 50 ezer látogató részvételével zajlott le a vásár. LINK: http://en.smarttechkorea.com/

A delegációba elsősorban a koreai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

Tervezett szakmai és üzleti programok:

 • Tájékoztató rendezvény a dél-koreai gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Üzleti fórum a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, tájékozódás az üzleti lehetőségekről (egyeztetés alatt).
 • Vásárlátogatás a Smart Tech Korea nemzetközi technológiai szakvásáron.

A részletes szakmai programról a későbbiekben kerül kiküldésre tájékoztatás. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

Szervezők 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Szöuli Nagykövetségével.

A támogatott részvétel feltételei

 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat, személyenként aláírt adatkezelési tájékoztató és a hozzájáruló nyilatkozat,
 • az MKIK fizeti egy fő számára a négy éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
 • egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • A kinti szervezők mindent megtesznek a rendezvények sikeréért, de javasoljuk, hogy az eredményes kiutazás érdekében, saját szervezésben is hívjanak partnereket az üzleti fórumra. A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi szervezők felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni.
 • Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás- és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

Várható költségek

 • A kiutazás költségei repülővel,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség négy éjszakára egyágyas szobában reggelivel.

Költségvállalási nyilatkozat

A szállásköltség támogatásának feltétele az alább letölthető költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és megküldése.

Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás négy éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés

A résztvevők személyes adatainak továbbítása harmadik országba történik. Kérjük, hogy az adatkezelési tájékoztatót és a hozzájáruló nyilatkozatot, kiutazó személyenként (nem cégként) aláírva és szkennelve szíveskedjenek megküldeni a lent hivatkozott e-mail címre.

Jelentkezési határidő: 2024. április 12.

Jelentkezés módja

Az alábbiakban felsorolt négy melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos@mkik.hu e-mail címre:

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be. Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

Végvári Kristóf kamarai tanácsos
E-mail: vegvari.kristof@mkik.hu
Telefon: +36 1 474 5106