• ked. ápr 16th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

  Hivatali kapuink  |   titkarsag@pmkik.hu  |   +36-1/317-7666

Magyar Kézműves Remek pályázat 2023.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Magyar Kézműves Remek pályázat 2023. évi felhívása. A magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat nem titkolt célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését.

2023-ban két különdíj is bevezetésre kerül a már jól ismert „Magyar Kézműves Remek” és a „Magyar Kézműves Remek – Remekek Remeke” címek mellett. Az egyik az Innovációs különdíj, amely olyan minőségi kézműves terméknek vagy termékcsaládnak adományozható, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalúak. Ugyanakkor minden kézműves területre jellemző. hogy kevés az új, fiatal alkotó, ezért érdemes ezt a célcsoportot megkülönböztetett figyelemmel megközelíteni. A 18-35 éves korosztály kézműves alkotói közül egynek a zsűri az Ifjú kézműves remek különdíjat fogja odaítélni.

A pályázat tárgyát képező termékek köre:

Kézműipari tevékenység keretében (építőiparban; fémiparban; faiparban; ruházat, textil- és bőriparban; üveg-, – papír-, kerámia- és egyéb iparban) készített termék.

Várják a jelentkezéseket:

           valamely hagyományos funkciót, feladatkört ellátó – szakmai, mesterségbeli és esztétikai értékekkel bíró – termékek,

–           feladatkörükben technikai, technológiai, formai újdonságokat tartalmazó igényes/színvonalas kézműipari termékek,

–           népművészeti hagyományokat hűen őrző minőségi termékek, valamint a népi kultúrában gyökerező kézműves alkotások körében.

Klasszikus képzőművészeti alkotások nem tartoznak a kiírás témakörébe, ezért a pályázati adatlapon szíveskedjenek választ adni arra, hogy alkotásukból milyen mennyiséget tudnak hasonló jó minőségben előállítani.

A pályázatok beadási határideje 2023. március 16.

Kategóriák:

  • Tradicionális kézműipar – népi mesterségek, népi iparművészet
  • Iparművészeti kézműipar
  • Mai kézműipar

A pályázat nevezési díjai:

A területi kereskedelmi és iparkamarák tagjainak a kamarai önkéntes tagdíjmegfizetésével, illetve pártoló tagoknak – díjmentes

A területi kereskedelmi és iparkamaráknál kötelezően regisztrált pályázóknak (ám nem tagok) – bruttó 6.350 Ft

További pályázóknak – bruttó 12.700 Ft

A pályázati dokumentáció és további információk az alábbi linken keresztül érhetők el:

https://mkik.hu/magyar-kezmuves-remek-2023

Az ott található kitöltött pályázati adatlapot (kizárólag Word formátumban) elektronikusan kell megküldeni az mkr@mkik.hu e-mail címre.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást nyújt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóságának munkatársa Köpeczi-Bócz Attila szervező az mkr@mkik.hu e-mail címen.