• ked. nov 29th, 2022

GAZDASÁGI TANÁCSADÁS

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 8.§ (2a) bekezdés a) pontja értelmében a gazdasági kamarák közfeladatát képezi a gazdasági tanácsadás, amelyet szolgáltatásaik körében nyújtaniuk kell a gazdálkodó szervezeteknek.

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara e közfeladata körében folyamatosan tájékoztatást nyújt a legfrissebb adózási, pénzügyi kérdésekről, a bekövetkező változásokról, amelyet a honlap főoldalán, a folyamatosan frissülő hírfolyam keretében olvashatnak. Ez szorosan összekapcsolódik a kamara jogszabályfigyelési szolgáltatásával, amelynek keretében a gazdálkodó szervezeteket érintő konkrét jogszabályokkal, a módosuló szövegrészekkel, valamint a hatályba lépés időpontjával kapcsolatban találhatnak információkat.

A kamara ingyenes tájékoztató fórumainak rendszeres témáját képezik a gazdasági aktualitások, az adózás rendjében évről évre bekövetkező változások, minden esetben a gazdálkodó szervezeteket helyezve a fókuszba. A járványügyi helyzetre tekintettel a fórumokon történő részvétel szinte kivétel nélkül online formában is biztosított.

A Minősített Könyvelők Egyesületével együttműködve, a havi rendszerességgel, online formában elérhető Mérlegelő Magazinműsor keretében szakértők megszólaltatásával kerülnek feldolgozásra a legfrissebb adózási, könyvelési, pénzügyi kérdések.

A gazdasági kamarák a KAVOSZ Zrt.-vel együttműködve, helyi irodák működtetésével segítik a Széchenyi Kártya hitel- és lízingtermékek széles körű elérhetőségét.

A gazdasági tanácsadás szolgáltatás keretében igyekszünk e tárgykörbe tartozó egyéni kérdéseiket is megválaszolni. E közfeladatunk ellátásával kapcsolatban azonban a következőkre hívjuk fel szíves figyelmüket:

E szolgáltatásunk kizárólag írásbeli kommunikáción alapul. Gazdasági tárgyú, konkrét kérdéseiket írásban küldhetik el kamaránk számára. Tekintettel arra, hogy a gazdasági tárgykör rendkívül szerteágazó, annak érdekében, hogy megfelelő szakértői válasszal szolgálhassunk, elengedhetetlen, hogy a megválaszolni kívánt problémakört röviden, írásban összefoglalják és elküldjék a megadott elérhetőségek valamelyikére. Ebben az esetben van lehetőségünk a kérdés tekintetében kompetens szakértő számára továbbítani a beérkező üzenetet annak megválaszolása érdekében.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a feltett kérdés megválaszolása nem a gazdasági kamara hatáskörébe tartozik, úgy a kérdés tekintetében hatáskörrel rendelkező szervezethez irányítjuk tovább Önöket.

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara a gazdaságot, a pályázati lehetőségeket és az üzleti biztonságot érintő kérdések tárgyában szervezte rendezvénysorozatát.