• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

  Hivatali kapuink  |   titkarsag@pmkik.hu  |   +36-1/317-7666

KAPCSOLAT

Annak érdekében, hogy egyéni vállalkozói tevékenységével kapcsolatos megkeresésére kollégáink szakmailag megalapozott, részletesen kidolgozott tájékoztatást adhassanak, kérjük, hogy az ügyintézés során az alábbiakkal segítsék munkánkat:

  • Kérjük, hogy elsősorban az elektronikus, írásban történő ügyintézés lehetőségét válassza megkeresése tárgyának rövid leírásával és küldje el azt számunkra az egyenivallalkozo@pmkik.hu e-mail címre, vagy az erre a célra létrehozott PMKIKEV megnevezésű hivatali kapura (KRID: 265378936).
  • Lehetőség szerint megkereséséhez csatolja szakképesítését alátámasztó bizonyítványát, oklevelét, egyéb olyan képesítését alátámasztó dokumentumait, amelyre alapozva kívánja egyéni vállalkozói tevékenységét folytatni, felvett tevékenységi köreit módosítani.
  • Amennyiben a megkeresése tárgyát képező tevékenység vonatkozásában vámtarifaszám a rendelkezésére áll, úgy kérjük annak feltüntetését.

Kérjük, hogy az ügyintézés megkönnyítése érdekében szíveskedjen e-mail címét, vagy telefonszámát megadni, amely elérhetőségeken szükség esetén kollégáink pontosíthatják a megkeresés tárgyát.

Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus levelek feldolgozása beérkezési sorrendben történik, ezért azokat általában nem tudjuk postafordultával megválaszolni. Levelét annak megnyitása után közvetlenül továbbítjuk az intézkedésre jogosult szakterület részére.

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezései szerint az általános ügyintézési idő tartama elektronikus levelezés esetén is legfeljebb 30 nap. Tekintettel arra, hogy kollégáink törekednek a megkeresések mielőbbi feldolgozására, az ügyfél megkeresésére nyújtott tájékoztatásunkat rendszerint öt munkanapon belül elektronikus formában megküldjük az ügyfél által megadott elérhetőségre. A válaszadásig/intézkedésig kérjük szíves türelmét!

Hivatalos név: Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara
Ügyfélszolgálat elérhetősége: Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara székhelye
Telefonszám: (+36-1) 317 - 7666
Központi elektronikus levélcím: egyenivallalkozo@pmkik.hu
Székhely cím: 2045 Törökbálint, Kazinczy Ferenc u. 124.
Postacím: 1364 Budapest, Pf. 81.
A honlap URL-je: http://www.pmkik.hu
Hivatali kapu: PMKIKEV KRID: 265378936

A járványveszélyre tekintettel a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel.

Kérjük, hogy válassza az elektronikus ügyintézés lehetőségét az egyenivallalkozo@pmkik.hu e-mail cím, vagy a PMKIKEV megnevezésű hivatali kapu útján. A hivatali kapura történő üzenet küldésében technikai segítséget nyújtunk Önnek mind leírás, mind pedig szemléltető videó formájában, amelyet ide kattintva talál. Kérjük, hogy az ügyintézés megkönnyítése érdekében szíveskedjen e-mail címét, vagy telefonszámát megadni, amely elérhetőségeken szükség esetén kollégáink pontosíthatják a megkeresés tárgyát.

Amennyiben az ügy eredményes intézése érdekében a személyes ügyfélfogadás elkerülhetetlen, úgy kollégáink előre egyeztetett időpontban állnak rendelkezésükre. Időpont-egyeztetés végett hívja a (+36-1) 317 – 7666 telefonszámunkat vagy írjon az egyenivallalkozo@pmkik.hu e-mail címre.

Ügyfeleink és munkatársaink egészségének védelme érdekében irodánkba történő belépést megelőzően kézfertőtlenítés szükséges, az iroda területén történő tartózkodás során pedig maszk viselése kötelező!

Felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmüket, hogy a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató és felvilágosító tevékenysége az egyéni vállalkozóról és egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdésén alapul, mely az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI.17.) AB határozata, valamint a jogalkotásról szóló törvény rendelkezései alapján nem minősül hatósági állásfoglalásának, jogi iránymutatásának. A tájékoztatás, illetve felvilágosítás a kamara, mint köztestület szakmai álláspontját tükrözi, amely egy esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Az egyéni vállalkozók tájékoztatásával kapcsolatban végzett kamarai tevékenységre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót letölthető formában ide kattintva érheti el.