• ked. ápr 16th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

„SZÖVETSÉGBEN A VÁLLALKOZÓKKAL”:
Vállalkozásfejlesztési programot indít a PMKIK

Magyarország Kormánya, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között létrejött „Szövetségben a Vállalkozókkal” tárgyú megállapodás alapján, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások versenyképességének javítása érdekében vállalkozásfejlesztési programokat valósít meg, míg a területi kereskedelmi és iparkamarák a gyengébb gazdasági- és adóerejű területek felzárkózása érdekében látják el feladataikat.

A megfogalmazott fenti célokra figyelemmel a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara összeállította a Pest vármegye vonatkozásában már korábban ún. lemaradó járásokként azonosított hét járásban – vagyis a Nagykátai, Nagykőrösi, Ceglédi, Szobi, Dabasi, Aszódi és Ráckevei járásban – székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek számára ingyenesen elérhető szolgáltatási csomagját.

A vállalkozásfejlesztési programsorozat keretében a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara a fenti járásokban több ingyenes, a vállalkozások napi működését érintő, abszolút gyakorlatorientált tájékoztató rendezvényt és fórumot szervez, számba véve például az adózási, a munkaügyi, az adatvédelmi, a fenntarthatósági, valamint az egyéb releváns szabályozási tárgykörökkel kapcsolatos kérdéseket, továbbá a vállalkozások érdeklődésére számot tartó pályázati lehetőségeket, illetve kedvezményes hitelkonstrukciókat.

Sok esetben nem elég pusztán általánosan tájékozódni a vállalkozást érintő szabályozási környezetről, hanem ezen túlmutatóan a konkrét működési aspektusok vizsgálatával, egyénre szabott tanácsadás teheti eredményessé a vállalkozással kapcsolatban szükséges változtatásokat. Erre figyelemmel a tájékoztató kamarai fórumaink tárgyköreiben lehetőséget biztosítunk ingyenes, egyéni tanácsadáson, mentoráláson történő részvételre is.

A vállalkozások piaci lehetőségeinek bővítése, fejlesztése érdekében a potenciális üzleti partnerek felkutatását is igyekszünk elősegíteni a kamarai honlapon történő ingyenes megjelenési lehetősséggel, szakmai vásárok és kiállítások összefoglaló bemutatásával, valamint támogatott külföldi üzleti delegációkban való részvételi lehetőségekre történő figyelemfelhívással. A HUNGEXPO 2024-es kiemelt tavaszi kiállításaira korlátozott számban ingyenesen biztosítunk belépőjegyeket is a vállalkozások számára.