• vas. máj 19th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

Kamarai vállalkozásfejlesztési szolgáltatások

INGYENES TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMSOROZAT

A vállalkozásfejlesztési programsorozat keretében a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara a Pest vármegye vonatkozásában már korábban ún. lemaradó járásokként azonosított hét járásban – vagyis a Nagykátai, Nagykőrösi, Ceglédi, Szobi, Dabasi, Aszódi és Ráckevei járásban – székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek számára több ingyenes, a vállalkozások napi működését érintő, abszolút gyakorlatorientált tájékoztató rendezvényt és fórumot szervez. Az előadások adózási, munkaügyi, adatvédelmi, fenntarthatósági, valamint az egyéb releváns szabályozási tárgykörökkel kapcsolatos kérdéseket fejtenek ki, de a tervek szerint szó esik majd a vállalkozások érdeklődésére számot tartó pályázati lehetőségekről, kedvezményes hitelkonstrukciókról is.

RÉSZLETEK

INGYENES EGYÉNI SZAKMAI KONZULTÁCIÓ

A vállalkozásfejlesztési programsorozat keretében a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja annak a lehetőségét, hogy a Pest vármegye vonatkozásában már korábban ún. lemaradó járásokként azonosított hét járásban – vagyis a Nagykátai, Nagykőrösi, Ceglédi, Szobi, Dabasi, Aszódi és Ráckevei járásban – székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek ingyenes, a vállalkozások napi működését érintő személyes szakmai konzultáción vegyenek részt. A mentorálási programban a személyes szakmai tanácsadás szolgáltatásának igénybe vételét elsősorban a kamara első programsorozatának tárgyát is képező témakörökben indítjuk, amelyek a következők:

Kamarai szolgáltatások és azok igénybevételének lehetőségei
Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

eÁFA: a 2024-es év legnagyobb változása a NAV-tól
Minősített Könyvelők Egyesülete

Aktuális foglalkoztatási kérdések, szabályok
Opus Simplex

Van-e 5 millió forintom GDPR bírságra?
Perfectus Consilium Kft.

RÉSZLETEK

GAZDASÁGI TANÁCSADÁS

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 8.§ (2a) bekezdés a) pontja értelmében a gazdasági kamarák közfeladatát képezi a gazdasági tanácsadás, amelyet szolgáltatásaik körében nyújtaniuk kell a gazdálkodó szervezeteknek. A gazdasági tanácsadás szolgáltatás keretében igyekszünk e tárgykörbe tartozó egyéni kérdéseiket is megválaszolni.

RÉSZLETEK

MÉRLEGELŐ MAGAZIN

A Minősített Könyvelők Egyesületével együttműködve, a havi rendszerességgel, online formában ingyenesen elérhetővé tesszük a Mérlegelő Magazinműsort, amelynek keretében szakértők megszólaltatásával kerülnek feldolgozásra a legfrissebb adózási, könyvelési, pénzügyi kérdések.

RÉSZLETEK

MUNKAÜGYI TÁJÉKOZTATÁS

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény „a gazdasági kamarák a gazdaság fejlesztésével” című fejezete 2020. január 1-jei hatállyal új ponttal egészült ki. A módosítás szerint a kamarák a munkaügyi előírások végrehajtásának elősegítését szolgáló tájékoztató, felvilágosító tevékenységet is végeznek. E feladatellátás keretében igyekszünk összefoglalni a legfontosabb munkaügyi előírásokat, emellett közzétesszük a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet (továbbiakban: Felügyelet) által közzétett tanulmányokat is. Szolgáltatásunk részeként megválaszoljuk a gazdálkodó szervezetek e tárgykörbe tartozó egyéni kérdéseit is.

RÉSZLETEK

ÜZLETI PARTNERKERESÉS

A Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara írásbeli kérelem alapján, a kérelemben meghatározott feltételek szerint, a gazdálkodó szervezetek nyilvántartásából egyedi, vagy csoportosított, a cégnyilvántartásba is bejegyzett adatot szolgáltat kérelmező számára a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 8./A§ (6) bekezdésének megfelelően. Az adatkérésben rejlő üzleti lehetőség abban áll, hogy a keresett partner cég tekintetében lehetőség van meghatározni azt az üzleti profilt, közvetett formában pedig a keresett gazdálkodó szervezet tevékenységi köreit, amely alapján az adatgyűjtés elvégezhető. A szűrés alapján elkészített lista így tartalmazza a potenciális üzleti partnereket.

RÉSZLETEK

SZÉCHENYI KÁRTYA

A jelenlegi gazdasági környezetben a kkv szektor működő- és versenyképességének megőrzésének vitathatatlanul egyik eszközévé váltak a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi 5%-os ügyfélkamattal elérhető Széchenyi Kártya Program hiteltermékei. A PMKIK regisztráló irodái révén hozzájárul a hitelkonstrukciók minél szélesebb körben történő elérhetőségéhez akként, hogy az igénylési folyamat adminisztrációs terheinek átvállalásával segíti az érdeklődő ügyfeleket.

RÉSZLETEK

TÁJÉKOZTATÁS AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSÁRÓL, MŰKÖDÉSÉRŐL

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény módosulása következtében 2020. július 1. napjától a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, a képesítéshez, valamint a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről [3/A.§ (4) bekezdés].

A jogszabályváltozás következtében Pest vármegyei illetékesség alapján várjuk mindazon érdeklődők megkeresését, akik egyéni vállalkozást kívánnak alapítani, vagy a már működő vállalkozásuk tekintetében szeretnének valamely módosítást eszközölni.

RÉSZLETEK

PÁLYÁZATFIGYELÉS

A Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara térítésmentes online pályázatfigyelési szolgáltatása megújult formában és tartalommal érhető el honlapunkon.

A Pest vármegyei regisztrált gazdálkodó szervezetek, valamint a PMKIK önkéntes tagjai érdeklődésére számot tartó pályázati felhívásokra, illetve a pályázati felhívásokkal kapcsolatos aktualitásokra vonatkozó részletes figyelemfelhívásainkat hetente több alkalommal tesszük közzé.

RÉSZLETEK

OKMÁNYHITELESÍTÉS

A kereskedelmi és iparkamarák (továbbiakban: gazdasági kamarák), az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének megteremtése, megőrzése és fokozása érdekében, az 1999. évi CXXI. törvény (gazdasági kamarákról szóló törvény) 10. § (1) bekezdésének a) pontja értelmében végeznek okmányhitelesítési tevékenységet.

A gazdasági kamarák az okmányhitelesítés körében árukra vonatkozó okmányok, kereskedelmi tartalmú iratok aláírás-hitelesítését, láttamozását végzik. A kamara önkéntes tagjai számára 50 %-os díjkedvezményt biztosítunk.

RÉSZLETEK

KÖZBESZERZÉS – HITELESÍTÉS

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 69. § (14) bekezdése értelmében az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező által a kizáró okok hiányának igazolásához benyújtandó, külön jogszabályban foglalt nyilatkozat gazdasági, valamint szakmai kamara előtt, annak tagja által tett nyilatkozat is lehet.

A Kbt. fenti szabálya alapján a PMKIK, mint gazdasági kamara is közreműködhet a nyilatkozat hitelesítésénél, amennyiben annak jogszabályi feltételei maradéktalanul fennállnak.

RÉSZLETEK

INGYENES HIRDETÉSI, CÉGBEMUTATKOZÁSI LEHETŐSÉG

A gazdálkodó szervezetek területi illetékességtől függetlenül, az általuk választott területi gazdasági kamaránál tagsági viszonyt létesíthetnek. A tagsági viszony a gazdálkodó szervezet kifejezett kérelme alapján a tagokról vezetett nyilvántartásba történő bejegyzéssel jön létre. Az önkéntes kamarai tagok számára ingyenes hirdetési, cégbemutatkozási lehetőséget biztosítunk a kamara honlapján.

RÉSZLETEK

VÁSÁROK, KIÁLLÍTÁSOK – HATÁRON ÁTNYÚLÓ LEHETŐSÉGEK

E szolgáltatásokunk keretében igyekszünk tájékoztatást adni beszállítói lehetőségekről, nemzetközi szinten megnyíló tenderekről, üzleti ajánlatokról, külföldön megrendezésre kerülő vásárokról, kiállításokról. A rendelkezésünkre álló keretek között teret adunk külföldi cégek bemutatkozásának, illetve támogatást nyújtunk nemzetközi érdekeltségű szervezetek, kereskedelmi és iparkamarák, szövetségek, klubok rendezvényeinek, webinárumainak népszerűsítésében.

RÉSZLETEK

AKTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK, VÁSÁROK

TÁMOGATOTT RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉG: HUNGEXPO

Vállalkozásfejlesztési programsorozatunk keretében Magyarországon megrendezésre kerülő szakmai kiállításokon és vásárokon való látogatói részvételt is biztosítunk ingyenesen, korlátozott számban a fenti járásokban székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek részére.

RÉSZLETEK

TÁMOGATOTT KÜLFÖLDI ÜZLETI DELEGÁCIÓK AZ MKIK SZERVEZÉSÉBEN

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik támogatott részvétellel az alábbi külföldi üzleti delegációkra jelentkezni.

A delegációban való részvétel – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – esélyt teremt különböző országok vállalkozóival való együttműködési lehetőségek feltérképezésére, valamint az adott ország üzleti környezetének megismerésére. A külföldi rendezvények programpontjairól, a támogatott részvétel feltételeiről, valamint a jelentkező oldaláról felmerülő költségekről részletes információt az adott program bemutató anyagában találnak.

RÉSZLETEK