• szo. jún 15th, 2024

Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara

Üdvözöljük megújult weboldalunkon!

  Hivatali kapuink  |   titkarsag@pmkik.hu  |   +36-1/317-7666

PÁLYAORIENTÁCIÓ

A grafika a PMKIK tulajdona, a grafikán változtatni, módosítani nem lehet!

A pályaválasztás, karrierépítés fontos része életünknek. A kérdés az, hogyan tekintünk erre a változásra? Mit érzünk? Izgalmat, kalandot, kíváncsiságot, örömöt, terhet, félelmet, tanácstalanságot?

Hozzunk sikeres döntést!  Ez nem egy pillanat műve, hanem tudatos döntések folyamata.

Mi segítünk! Számunkra fontos, hogy minél több diák megtalálja azt a tevékenységet, munkát, amelyben kiteljesedik, örömét leli és sikereket ér el. Ezért pályaorientációs programokat tartunk, melyet elsősorban az általános iskolások hatodikos, hetedikes, nyolcadikos tanulóinak, szüleiknek szánunk, megkönnyítve a továbbtanulással kapcsolatos döntéshozatalt.

Programjainkon az önismerettel, pályaismerettel és továbbtanulási lehetőségekkel, iskolatípusokkal foglalkozunk, melyeket osztályfőnöki órákon, üzemlátogatásokon, szülői értekezleteken és rendezvényeken valósítunk meg.

A továbbtanulást segítő programjainkról szóló részletes tájékoztatást augusztus végén, elektronikus hírlevél formájában küldtük el a Pest vármegyei Tankerületi Központokhoz és a nem tankerületi általános iskolák – Oktatási Hivatal honlapján található – email címére.

A nagyszámú érdeklődésnek köszönhetően a pályaorientációs programokra – önismeret, pályaismeret, iskolatípusok, szülői értekezletek, üzemlátogatások, rendkívüli technika órák – a jelentkezési lehetőségek, a 2023-as évre vonatkozólag elfogytak. A jelentkezést lezártuk.

Amennyiben ezzel kapcsolatosan bármi kérdése lenne, keresse Bott Katalin  ( bott.katalin(kukac)pmkik.hu ) pályaorientációs tanácsadót.
 

Megjelenések / Média

( A nagyobb felhasználói élmény érdekében javasoljuk az elektronikus kiadvány számítógépen történő megtekintését. )
( A nagyobb felhasználói élmény érdekében javasoljuk az elektronikus kiadvány számítógépen történő megtekintését. )

„A sikeres pályaorientáció egyik alappillére a munkaerőpiaci ismeret” – interjú

Bott Katalin pályaorientációs tanácsadó (Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara), a legújabb pályaorientációs kiadványokról és az aktuális pályaválasztási kérdésekről beszélgetett Tóth Évával, a Modern Iskola főszerkesztőjével.